Németh Gumiszerviz

Tel.: 06 94/522-670
e-mail: info@nemethgumi.hu

ONLINE BEJELENTKEZÉS
GUMISZERELÉSRE, FUTÓMŰÁLLÍTÁSRA


Tovább

Miért fontosak a gumiabroncsok?

Nem minden abroncs egyforma

Ha megfelelő abroncsot választ, meg fogja érezni a különbséget. De hogyan kezdjen hozzá? Erősen ajánlott olyan márkát választani, amelyben megbízik. A gumiabroncsok ma már csúcstechnológiát képviselnek, és a legjobb márkák hihetetlen áttöréseket hoznak a biztonság, az élettartam és az üzemanyag-takarékosság terén. Ha kompromisszumot köt és nem a legjobbat választja, az igen kockázatos és költséges kaland lehet. Ha azonban hajlandó egy kicsivel többet elkölteni egy jobb gumiabroncsra, hosszú távon kiderülhet, hogy olcsóbb megoldást választott.

Az első a biztonság, számos okból

Az ember ösztönösen is tudja: minden vásárlásban a biztonság az első számú szempont. A mindennapi vezetés nagyrészt rutinfeladat, de sohasem lehet tudni, mi vár minket a sarkon. Az optimális biztonságot nyújtó gumiabroncs szó szerint kapaszkodik az útfelületbe, és segítségével hatékonyan fékezhet, ha éppen arra van szükség. Jobb gumiabronccsal vészhelyzetben rövidebb úton tud megállni. Gondoljon erre, amikor legközelebb gumiabroncsot vásárol.

Gondoljon a pénztárcájára: válasszon üzemanyag-takarékos gumiabroncsot

A biztonságos gumiabroncsnak tapadnia kell az úthoz a kanyarok kezelése és a gyors megállás érdekében, ha azonban túlzottan tapad vagy ellenállást fejt ki haladás közben, feleslegesen megemelkedik az üzemanyag-fogyasztás. Ez annyira kulcsfontosságú kérdés, hogy az ellenállás csökkentése ma már a gumiabroncsgyártók közötti kutatásfejlesztési verseny egyik központi eleme. Miért jó ez a fogyasztóknak? A legújabb gumiabroncs-generációk már hihetetlenül sikeresen csökkentik az ellenállást anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. Ebben döntő jelentősége van annak, hogy a gumi összetételébe bekerült a szilika.

A hosszú távon érvényesülő előnyök fontossága

Mindannyian észrevettük, mekkora változást hoz, ha egy ideig alacsony abroncsnyomás mellett haladunk, majd felpumpáljuk a gumikat. Ha a gumiabroncsok nincsenek jó állapotban, nem érzik jól magukat az úton. Ez természetesen nem csupán egy érzés. A nem kellően felfújt gumikkal nem lehet hatékonyan fékezni váratlan helyzetekben. Ráadásul az alacsony abroncsnyomás káros is a gumikra nézve, és lerövidíti az élettartamukat. A túlfújt abroncsok ugyanakkor egyenetlen és idő előtti kopást eredményeznek. Érdemes rendszeresen szemmel tartani az abroncsnyomást az olyan kockázatok elkerülése érdekében, mint a durrdefekt, a tapadás csökkenése, az idő előtti kopás és természetesen a balesetek. Ezen túlmenően ily módon védelmet is nyújthat befektetésének, hiszen hosszabb élettartamot biztosíthat. Fontos, hogy havonta egyszer ellenőrizze az abroncsnyomást.

3 csúcsteljesítmény 1 abroncstól: lehetséges

Alapvető szempont, hogy a megfelelő gumiabroncs garantálja a biztonságot az úton. Manapság azonban ennél több kell. Nagyobb biztonság, nagyobb hatótávolság, nagyobb üzemanyag-megtakarítás A fogyasztók számára ez a gumiabroncsok szentháromsága. A legtöbb ember olyan gumiabroncsot szeretne, amely mindhárom területen jól teljesít. De legyen óvatos: nem minden márka képes mindegyik tényezőben ugyanolyan jó teljesítményre. Ezért kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk a kívánatos egyensúlyt. 

Végezze el a házi feladatát, és spóroljon hosszú távon!