Németh Gumiszerviz

Tel.: 06 94/522-670
e-mail: info@nemethgumi.hu

ONLINE BEJELENTKEZÉS
GUMISZERELÉSRE, FUTÓMŰÁLLÍTÁSRA


Tovább

TUDTA?

1. TÉNY A gördülési ellenállás okozza a gépkocsi üzemanyag-fogyasztásának 20%-át

A gördülési ellenállás az egyik abból az öt erőből, amelyet a gépkocsinak le kell győznie, hogy mozgásban maradjon. A gépkocsi üzemanyag-fogyasztásának 20%-át csak a kerekek forgatása okozza. Minden ötödik tank benzint az abroncsok használnak el. Minden ötödik...

2. TÉNY A túlságosan alacsony nyomású abroncsok hőmérséklete elérheti a 80 C-t

Igen, a gumiabroncsok energiát égetnek el. Ha tapasztalni is szeretné a jelenséget, érintse meg őket néhány kilométernyi vezetés után: forrók. Ha túl alacsony a nyomásuk, hőmérsékletük elérheti a 80 C-ot is. Honnan származik ez a hő? A gumiabroncs kanyarodás, valamint a forgás, a gyorsítás, a lassítás stb. miatti deformálódásából és igénybevételéből. Ha közelebbről megnézzük, számos nagyon apró deformálódást láthatunk, ahol az abroncs találkozik az útfelülettel.

3. TÉNY A szilika jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást

1992-ben a MICHELIN mérnökei szilícium-dioxid vegyületet adtak hozzá az abroncshoz, amely jelentősen csökkentett annak üzemanyag-fogyasztását. Emellett kiváló tapadást biztosított nedves körülmények között.

4. TÉNY A MICHELIN találta fel az első „zöld” abroncsot

A MICHELIN 1992-ben vezette be az első MICHELIN ENERGY™ gumiabroncsot. Ez azt jelenti, hogy míg a többi gyártó még csak most lép be a piacra, a MICHELIN már több mint egy évtizede feltalálta a „zöld” abroncsot.

5. TÉNY Kevesebb deformáció, hő és üzemanyag

A MICHELIN Energy gumiabroncs, a zöld gumiabroncsok első generációja 2,5 kilogrammal lett könnyebb 1992-ben. A kisebb súly kisebb deformációval jár, ami kevesebb hőt jelent. Ez viszont csökkentette az üzemanyag-fogyasztást.

6. TÉNY A MICHELIN ENERGY™ abroncsok élettartama elérheti a 45 000 km-t (1)

A MICHELIN ENERGYTM Saver gumiabroncsok az élettartam terén is jól teljesítenek. Használattól függően ez akár 45 000 km is lehet.(1)

7. TÉNY A MICHELIN ENERGY™ Saver gumiabroncsok mellett a fékút 3 méterrel rövidebb nedves útburkolaton (2)

A hajóorrhoz hasonlóan lekerekített lenyomattal érintkezik a talajjal, hogy átvágja magát a vízrétegen. A maradék víz a mintázat barázdáiban tárolódik, vagy azokban oszlik szét.

8. TÉNY A MICHELIN ENERGY™ gumiabroncsok 80 liter üzemanyagot takarítanak meg (3)

Az üzemanyag-megtakarítás az üzemanyag árától és a gumiabroncs méretétől függ, de a MICHELIN ENERGY™ Saver gumiabroncsok akár 80 liter üzemanyagot is megtakaríthatnak az élettartamuk alatt.

9. TÉNY A megtakarított üzemanyag árából új abroncsot vásárolhat.

A MICHELIN kis fogyasztású gumiabroncsaival megtett 45 000 km során (1) annyi pénzt takarít meg, amiből egy új gumiabroncsot vásárolhat.

10. TÉNY Kilométerenként 4 grammal csökkenti a gépkocsi CO2-kibocsátását (4)

Egyetlen kifejlett fa évente közel 25 kg szenet tud megkötni. A MICHELIN ENERGY™ Saver gumiabroncs kilométerenként 4 grammal csökkenti a gépkocsi CO2-kibocsátását.(4) Egy átlagos gépkocsi esetén nyolc fával (5)kevesebbre van szükség a kibocsátott CO2 megkötéséhez. Ez konkrét példa arra, amit mindenki meg tud tenni, mivel csak egyetlen bolygónk van.

11. TÉNY Évente 820 millió liter megtakarított üzemanyag

Ennyi üzemanyagot takarítanak meg az egész világon a MICHELIN zöld gumiabroncsokkal felszerelt gépkocsik. 820 millió liter! Ennyi üzemanyag CO2-kibocsátásának elnyeléséhez 28 millió fára lenne szükségünk.

12. TÉNY 12 milliárd liter üzemanyag és 30 millió tonna CO2 megtakarítás 1992 óta

1992 óta több mint 400 millió MICHELIN alacsony gördülési ellenállású – úgynevezett „zöld” – gumiabroncsot értékesítettek Európában. A becslések szerint ezek a gumiabroncsok körülbelül 12 milliárd liter üzemanyag megtakarítást jelentettek és megdöbbentő mennyiséggel, 30 millió tonnával csökkentették a CO2-kibocsátást. A legfrissebb adatokhoz látogasson el a http://www.michelin-green-meter.com oldalra.

13. TÉNY Körülbelül 3 milliárd liter üzemanyag takarítható meg

Ha az összes európai gépkocsit MICHELIN Green Saver gumiabronccsal szerelnék fel, akkor évente körülbelül 3 milliárd liter (mintegy 100 000 tartályhajó) üzemanyagot lehetne megtakarítani.

14. TÉNY A MICHELIN gumiabroncsokkal nagyobb távot lehet megtenni, mint a Föld kerülete (1)

Ma egy MICHELIN gumiabroncs élettartama akár 45 000 km is lehet. Ezzel több mint egyszer meg lehet kerülni a Földet.